DKM MusicDKM Music

Menu

Live streamen vanuit de studio?

Video opnemen

Het is mogelijk om naast geluid ook beeld op te nemen. Natuurlijk kan je altijd ergens een GoPro plaatsen om video-opnames te maken maar het is  iets meer dan dat. We hebben een paar experimentjes gedaan met geluid en video en dat bleek leuk. Zo hebben we al een keer een clipje gemonteerd van een akoestische sessie die we hadden opgenomen. We hebben een paar "green screens" geplaatst in de studio zodat we een beetje kunnen spelen met de achtergrond. Ook is de verlichting beetgepakt en kunnen we alles goed uitlichten. Op twee strategische plekken hebben we bestuurbare camera's opgehangen zodat alle plekken goed in beeld te brengen zijn.


Regieruimte voor audio en video

Met beeld erbij is het niet meer handig om de control desk in de opnameruimte te hebben. Daarom is er een tweede control desk gemaakt in een aparte ruimte, de regieruimte. het audiogedeelte heeft vrijwel de zelfde mogelijkheden als de main control desk in de opnameruimte. 

Vanuit de regieruimte is het mogelijk de camera's te schakelen en te bedienen. Het is zelfs mogelijk om een hele band live te streamen, alles separaat op te nemen qua audio en video om naderhand nog een gelikte edit te maken. Wel een beetje over de top, maar het kan!

Mocht je dus nou al een trouwe schare fans hebben en deze willen verassen met een (semi) liveconcert op Youtube of Facebook, dan kan dat dus. Neem gerust contact op. Dan bespreken we de mogelijkheden.