DKM MusicDKM Music

Menu

Voor wie is de studio?

Een paar randvoorwaarden

Ik run deze studio voor de lol, voor de lol en niets anders. Dat betekent dat ik heel kieskeurig kan zijn in wie er van de studio gebruik maakt. Nou ben ik niet zo moeilijk maar lees vooral onderstaande blokjes even goed door.

Leuke muziek

Gelukkig ben ik een veeleter qua muziek. Er kan dus heel veel. Metal, Punk, Dance en Hip Hop zijn niet echt mijn ding. Dus die muzieksoorten vallen af. No offence overigens.

Primair richt ik me op popmuziek, maar ik zou het best leuk vinden om een jazz-bandje op te nemen. Qua opnamemogelijkheden liggen stijlen als singer-songwriter maar ook rock, blues en soul voor de hand. Nederpop mag ook. Het maakt me eigenlijk niet heel veel uit, maar lees vooral door in de volgende blokjes.

Leuke mensen

Als je bij mij komt opnemen dan dien je wel over normale sociale vaardigheden te beschikken. Je komt met de intentie om in goede sfeer heel goede opnames te maken. Je hebt respect voor anderen en voor de spullen van anderen. Je communiceert op een normale en prettige manier ook als het even niet zo gaat als van tevoren gedacht. Opbouwende kritiek mag natuurlijk best en is zelfs goed, maar we houden het altijd netjes en laten iedereen in zijn of haar waarde.

Goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is alles. Je hoeft echt geen oude rot in het vak te zijn maar je beheerst je instrument wel in zekere mate. Niets is vervelender dan als tijdens de opnames blijkt dat partijen nog niet goed beheerst worden en er nog een hele uitzoekerij moet plaatsvinden. Dat vind ik tijdverspilling en daar heb ik nou net even geen zin in.

Eigen werk of covers...

Hmmmm, het maakt me eigenlijk niet zo veel uit. Ik heb denk ik een lichte voorkeur voor eigen werk maar een cover in een ander jasje steken kan heel erg leuk zijn zo weet ik uit ervaring.

Let op als je covers opneemt en deze vervolgens gaat uitgeven of delen, dan dien je je wel even te verdiepen in de juridische kant van dit verhaal.

Kijk vooral even naar het blokje auteursrechten en dergelijke

Foto door